Motto

Sacrificiul sacrificiilor e acela de a suferi si a muri pentru pacatele pe care nu le-am comis( ele nu sunt in Mine ) dar Le-am asumat si asta numai Iisus Hristos a facut !
Să biruiesc lipsa de măsură a răului printr-o iubire şi un bine fără măsură pentru că nimic nu dăinuie în afara iubirii !
Textele ce le pun la dispoziţia cititorului nu au intenţia să ofere răspunsuri finale,oferirea lor este parte a unui proces continuu de căutare,atât a mea cât şi a voastră.
Dumnezeu să vă binecuvinteze !



sâmbătă, 6 august 2011

Pricina dintai a suferintelor lui Iov este diavolul


       
         Satana ,manat de rautate si pizma fata de om,este pricina nenorocirilor lui Iov,si aceasta este aratata limpede
       -satana spune lui Dumnezeu:Intinde mana Ta si atinge-Te de tot ce este al lui,sa vedem daca nu Te va blestema in fata(Iov1,11)
   Atunci satan a plecat dinaintea Domnului si a lovit pe Iov cu lepra ,din talpile picioarelor pana in crestetul capului(Iov 2,7)si dupa cum scrie Sfantul Ioan Gura de Aur :,,Nu Dumnezeu ,ci diavolul a inceput aceasta lupta impotriva lui Iov”
     Si pentru ca Iov era drept in vremurile sale ,mai inainte de a-l lovi nenorocirea
aceasta se arata  ca nu trebuie sa induri necazuri ca sa-ti arati dreptatea,si  nu prin ele se face cineva drept,chiar daca virtutea lui Iov s-a aratat cu si mai multa stralucire prin indurarea lor.Ramane insa mirarea ca Dumnezeu ii ingaduie sa lucreze dupa cum vrea diavolului ,insa pe masura ce citim vom vedea ca Dumnezeu avea incredere in statornicirea credintei lui Iov .
       Cartea lui Iov rasuna toata de atotputernicia lui Dumnezeu si ca ingerul cel cazut vine in fata lui Dumnezeu ,ca ceilalti ingeri,ca sa dea socoteala de cele lucrate pe pamant(cf.1,6-7;2,1-2)si vedem cum Dumnezeu hotareste sa nu poata vatama dupa cum voieste faptura si zidirea Sa.
     Si spune Dumnezeu:Iata ,tot ce are el este in puterea ta ,numai asupra lui sa 
nu  intinzi mana ta,Il dau in putereata!Numai nu  te atinge de viata lui(2,6)
          Aici ,ni se arata de unde izvoraste cu adevarat raul:din libertatea cu care au foat inzestrate la facere fapturile rationale-ingerii si oamenii-si pe care Dumnezeu n-o incalca ,chiar daca e rau folosita.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.