Motto

Sacrificiul sacrificiilor e acela de a suferi si a muri pentru pacatele pe care nu le-am comis( ele nu sunt in Mine ) dar Le-am asumat si asta numai Iisus Hristos a facut !
Să biruiesc lipsa de măsură a răului printr-o iubire şi un bine fără măsură pentru că nimic nu dăinuie în afara iubirii !
Textele ce le pun la dispoziţia cititorului nu au intenţia să ofere răspunsuri finale,oferirea lor este parte a unui proces continuu de căutare,atât a mea cât şi a voastră.
Dumnezeu să vă binecuvinteze !



joi, 4 august 2011

Placerea si durerea il tiranizeaza pe omul cazut,manandu-l la pacat si la patimi

           In firea patimitoare a omului cazut ,,sta puterea placerii si a durerii”,si acestea doua produc domnia silnica a pacatului(prin placere) si stapanirea mortii(prin durere).
Dominatia pe care o exercita pacatul asupra firii omenesti prin latura patimitoare,care tine de nasterile dupa trup.Fiindca ,din pricina neascultarii a intrat pacatul,iar din pricina pacatului a intrat in firea oamenilor trasatura patimitoare prin nastere,si astfel neincetat se improspata prima calcare a poruncii,nu era nadejde de slobozire,firea fiind incatusata,intr-o legatura rea.
       Sfantul Petru Damaschinul ,spune:Iubirea de sine sub numele de ,,voie proprie” nu poate avea infranare de la placeri sau de la voile care-I plac,nici rabdare in intamplarile dureroase ,implinindu-si voia cresc in om placerea si mandria,alteori neputandu-si-o implini si fiind chinuit de durere ,ajunge silit la inecarea si descurajarea sufletului,care sunt arvuna gheenei”
       Prin lucrarea diavolilor  durerea si placerea stapanesc si tiranizeaza firea omeneasca,direct sau indirect.Aducand suferinte asupra omului,diavolul vrea sa-l faca
Sa-si piarda nadejdea in Dumnezeu,sa se ridice impotriva lui Dumnezeu si ,in cele din urma,sa se lepede de El,si cel mai bine se vede in Cartea lui Iov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.