Motto

Sacrificiul sacrificiilor e acela de a suferi si a muri pentru pacatele pe care nu le-am comis( ele nu sunt in Mine ) dar Le-am asumat si asta numai Iisus Hristos a facut !
Să biruiesc lipsa de măsură a răului printr-o iubire şi un bine fără măsură pentru că nimic nu dăinuie în afara iubirii !
Textele ce le pun la dispoziţia cititorului nu au intenţia să ofere răspunsuri finale,oferirea lor este parte a unui proces continuu de căutare,atât a mea cât şi a voastră.
Dumnezeu să vă binecuvinteze !vineri, 6 iunie 2014

Dacă....

Fericirea ta e un zâmbet, a ei e o floare,
 a lui o strângere de mână,
a mea un cuvânt şi tot aşa.
 Emoţia e aceeaşi, veşmântul e diferit.

Oamenii se schimbă, clipă de clipă.  Așteptările de la ceilalți sunt cele ce ne istovesc liniştea.Bine ar fi să înţelegem că sunt oameni care nu vor să ofere. Nici gând, nici cuvânt, nici emoţie. Ești liber, doar că nu îți dai voie.  Și rămâi în lanț, în bucla proprie.
 Renunță la tot ce a fost şi fii atent la ce va fi.
Te ghemuieşti pe covor în fața  sau la ușa celuilalt.           Unde au curs lacrimi, a început viața.

 Te arunci în focul sacru al vieții, te ridici peste fumul tăciunilor arși în lecțiile tale. Cum ai reușit să treci peste ziua de astăzi vei trece şi peste ziua de mâine. Redescoperă valorile. Găseşte sensul vieții, restul sunt detalii. Suntem pelerini prin lumea aceasta în drum spre cetatea eternă. Invitație la calm, la încredere în Dumnezeu, Cel care poartă de grijă tuturor. Trăieşte în prezent.
    Timp, aplecare, suport. Ieţi din cutie şi din soluțiile celorlalți. Decupează soluțiile potrivite sufletului tău, creionate pe cartonul experiențelor tale.
 
Dragostea creşte din dragoste, nu din spatele întors. Uneori un „prea devreme” poate strica totul. La fel şi un „prea târziu” poate hrăni un orgoliu. Ai răbdare să te coci. Iar când primeşti lecția nu te necăji.
  Vei înțelege mai târziu mesajul. Lasă să treacă. Învață și mergi mai departe.
Viața este frumoasă dacă priveşti din unghiul potrivit. Nu există o rețetă a fericirii. Fericirea ta e un zâmbet, a ei e o floare, a lui o strângere de mână, a mea un cuvânt şi tot aşa. Emoţia e aceeaşi, veşmântul e diferit. Astăzi ce-ai făcut pentru tine, pentru sufletul tău? Drumurile tale duc şi spre Hristos?
 Dumnezeu pune în traistă, dar e nevoie să o ținem şi noi deschisă.

Viața mea este întâlnirea dintre barca mea şi oceanul vieții.  Eşecul doare, dar nu e un factor paralizant care să te facă să nu poți merge mai departe. Greşeala este un ocol temporar, nu o fundătură. Este profesor, nu gropar. Este întârziere, nu înfrângere. Lacrimile duc cu ele durerile departe de suferință.

Unii plâng mai târziu, alții plâng mai devreme. Dar oricum ar fi, toți plângem. Toate visele au prețul lor. 


Cursul vieții, lung, tumultuos, colorat poartă cu el scrisoarea iubirii. Iubire de copil în inimă de bărbat sau de femeie. Până în ultima zi vei simți parfumul…

Bucuria omului e omul. Uneori oamenii te vor în lacrimi pentru ca, privind la ale tale, ale lor să pară mai ușoare. Dar mulți uită că zâmbetul de astăzi poartă în spate lacrima de ieri… Acolo unde au curs lacrimi, a izvorât viaţa.
Succes la examenele de la școala vieții! Viața fiecăruia este o rugăciune…Întreabă iubirea și îți va spune ce să faci. Trăieşte liber în minte și în inimă alături de Doamne! Nu vei regreta. Sunetul a avut un timp când nu a fost, dar liniştea există dintotdeauna…

                              text :ieromonah Hrisostom Filipescu