Motto

Sacrificiul sacrificiilor e acela de a suferi si a muri pentru pacatele pe care nu le-am comis( ele nu sunt in Mine ) dar Le-am asumat si asta numai Iisus Hristos a facut !
Să biruiesc lipsa de măsură a răului printr-o iubire şi un bine fără măsură pentru că nimic nu dăinuie în afara iubirii !
Textele ce le pun la dispoziţia cititorului nu au intenţia să ofere răspunsuri finale,oferirea lor este parte a unui proces continuu de căutare,atât a mea cât şi a voastră.
Dumnezeu să vă binecuvinteze !sâmbătă, 7 decembrie 2013

Din romanţe

       Îmi plac romanţele de pildă :
,,Pe sub fereastră,curge-un râu ,
      Sunt lacrimile mele
    Fetiţele cu şorţu-n brâu 
    Îşi spală faţa-n ele
    Şi râd cu râsul lor nebun
    Când turmele-şi adapă
    Şi nu mai cred când eu le spun
    Că-s lacrimi şi nu-i apă "
Adesea, ascult o romanţă cu aceste versuri :
  De ce n-am anii tinereţii
  Şi mintea mea de acum....Melodia e frumoasă ,dar versurile sunt plângăcioase,nepotrivite chiar false.Eu ,de pildă, n-aş vrea anii tinereţii cu mintea de-acum.
   Dacă am fi tineri ,cu mintea de acum ,Doamne ce stupizi , ce meschini am fi !Am calcula orice mişcare cu rigla şi compasul, n -am face nimic cu îndrăzneală
ci numai cu socoteli egoiste.Mulţi dintre noi nu ne dăm seama că îmbătrânind  ni s-au osificat şi mintea ,şi sufletul - şi am alerga să răzbunăm neîmplinirile ,frustrările, adică neputinţele noastre ,pentru care dăm vina numai pe alţii.
  Dac-aş fi tânăr ,aş vrea tot mintea şi sufletul de atunci .Tot ce a fost frumos în viaţa mea au fost visurile mele din anii tinereţii, când am vânat cu mâna rândunele, pescăruşi albi plutind pe aripi ...

                                                                                                                    Mihai Vlasie