Motto

Sacrificiul sacrificiilor e acela de a suferi si a muri pentru pacatele pe care nu le-am comis( ele nu sunt in Mine ) dar Le-am asumat si asta numai Iisus Hristos a facut !
Să biruiesc lipsa de măsură a răului printr-o iubire şi un bine fără măsură pentru că nimic nu dăinuie în afara iubirii !
Textele ce le pun la dispoziţia cititorului nu au intenţia să ofere răspunsuri finale,oferirea lor este parte a unui proces continuu de căutare,atât a mea cât şi a voastră.
Dumnezeu să vă binecuvinteze !



miercuri, 26 septembrie 2012

Categorii de oameni fie de partea dragostei fie impotriva ei



     In epoca noastra exista trei categorii de oameni ale caror pareri despre iubire ii situeaza fie de partea dragostei ,fie impotriva ei.Cei care apartin primei categorii au acceptat, mai mult sau mai putin constient, ca existenta umana este alcatuita din doua elemente ce nu pot fi confundate, spiritul(duhul) si materia,sau sufletul si trupul;acestia considera duhul si sufletul intr-un anumit fel superioare, nobile; in timp ce materia si trupul ,daca nu le dispretuiesc, le privesc in cel mai bun caz cu ingaduinta. Aceasta pozitie poate fi exprimata in doua moduri: printr-un sistem  tolerant (teologic, filozofic, politic),aducator de stricaciune morala, care in realitate scoate in evidenta conceptia ca materia si trupul nu sunt date pentru nimic nobil, ori prin accentuarea unei ,,vieti duhovnicesti" netrupesti si imateriale. 
  Aceste doua pozitii diferite nu sunt decat doua fatete ale aceleiasi monede, desconsiderand atat materia cat si trupul, chiar daca intr-un mod diferit; ambele reusind sa aiba acelasi rezultat:  interpretarea  într-un  mod simplist, vulgar  si banal atat a trupului cat si a materiei.Este evident ca cei care apartin acestei categorii, promoveaza  si vulgarizarea dragostea .Aceasta categorie este cea mai numeroasa,fiind compusa pe de o parte,de aceia care se raporteaza la dragoste  in mod cinic, iar pe de alta ,de cei ,,evlaviosi" care o considera rezultatul unui impuls pacatos,tolerand manifestarea ei doar pentru perpetuarea neamului omenesc.
  In cea de a doua categorie,care nu este desigur tot atat de larga,dar careia ii apartin suficient de multi oameni, in special tineri,sunt cuprinsi toti cei ce bajbaie ca pe intuneric in privinta dragostei,traind fara vreun motiv serios un chin insuportabil;ceea ce li se intampla ,de altfel, si celor din prima.
  Celei de a treia categorii ii apartin aceia care traiesc constient sau inconstient unitatea firii umane,care nici  nu impart, nici nu despart diferitele ei lucrari, traind dragostea ca pe un proces unificator ce devine pentru om izvor de creatie si cauza a cresterii si dezvoltarii umane.Cei care se incadreaza in aceasta categorie sunt de fapt dezamagitor de putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.