Marele Eminescu afirmă că omul îndepărtat de ţara lui, de locul de baştină ,este un om nemângâiat sufleteşte tot timpul .
Într-adevăr,oriunde s-ar afla acest om,gândul său este mereu acasă , la ai săi , rămaşi la vatra părintească ,părinţi şi fraţi , surori şi taţi ,cum exprimă poetul român ; oriunde s-ar duce şi oricât ar căuta, înstrăinatul nu găseşte liniştea sufletească ,pentru a-şi acoperi golul absenţei dealurilor , munţilor, foşnetul pădurilor , legănatul grânelor, cântecul naiului ,a doinei şi a graiului din străbuni lăsat .Omul desţărat (emigrant )nu poate simţi bucuria reală ,ca expresie a prezenţei Sfântului Duh în inimă ,că a Duhului este bucuria ,arată Sf. Pavel .Omul pribeag este măcinat mereu de gândul la ai săi de-acasă (mamă ,tată,soţie, soţ ,copil etc.)şi de valorile reale ale identităţii sale sufleteşti .
Motto
Sacrificiul sacrificiilor e acela de a suferi si a muri pentru pacatele pe care nu le-am comis( ele nu sunt in Mine ) dar Le-am asumat si asta numai Iisus Hristos a facut !
Să biruiesc lipsa de măsură a răului printr-o iubire şi un bine fără măsură pentru că nimic nu dăinuie în afara iubirii !
Textele ce le pun la dispoziţia cititorului nu au intenţia să ofere răspunsuri finale,oferirea lor este parte a unui proces continuu de căutare,atât a mea cât şi a voastră.
Dumnezeu să vă binecuvinteze !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.